ohjeistus

Käytännön asiat

Varusteet Kuplafutiksessa tärkein varuste on kuplapallo. Kuplapallojen painoraja on 130 kiloa ja minimipituus pelaajilla tulee olla 135cm. Kuplajengi huolehtii kuplapallojen paikalle tuomisesta, täyttämisestä ja niiden käytön ohjeistamisesta. Myös jalkapallot ja maalit tulevat Kuplajengin toimesta. Pelaajille suositellaan kuplan alle liikuntaan soveltuvia vaatteita. Kaikilla pelaajilla tulee olla peliin soveltuvat urheilujalkineet kentällä ollessa. Nappulakenkiä ei suositella turvallisuuden vuoksi. Sisätiloissa pelataan sukkasiltaan. Silmälasien sijasta pelaajien tulee käyttää piilolinssejä.

Kuvaaminen

Kuvaamme peleistä kuva- ja videomateriaalia ja toimitamme ne asiakkaalle tapahtuman jälkeen. Kuplajengi voi käyttää materiaalia myös omassa markkinoinnissaan. Mikäli asiakas ei halua, että kuvia käytetään, tulee tästä ilmoittaa pelien yhteydessä.

Vakuutukset

Kuplajengi ei vakuuta pelaajia erikseen, vaan jokainen pelaaja on itse vastuussa omista vakuutuksistaan. Pelaajien tulee perehtyä turvallisuusohjeistukseen ja noudattaa ohjaajan ohjeita.

Turvallisuus

Kuplafutis on kontaktilajina turvallinen, mutta luonnollisesti pelin aikana saa varautua tärähdyksiin, törmäyksiin ja kaatuiluun. Emme suosittele peliä polvi/selkävaivoista kärsiville. Kentällä saa olla ainoastaan silloin kun kuplapallo on puettuna oikein päälle. Selvästi päihtyneet, peliä häiritsevät ja muiden turvallisuutta vaarantavat pelaajat voidaan poistaa pelistä tai sulkea kokonaan pois tapahtumasta.

Maksuohjeet

Maksattehan laskunne laskun eräpäivän mukaisesti ja käytättehän laskussa ilmoitettua tili- ja viitenumeroa.

Peruutusohjeet

Ilmainen peruutus 7 vuorokautta ennen pelin alkua.

Alle 7 päivän peruutuksista 60€ + mahdollinen kenttämaksu.

Saman päivän peruutuksista perimme maksun kokonaisuudessaan takaisin. 

Usein kysytyt kysymykset

Voiko kuplapallossa sattua?

Kuplajalkapallo on turvallinen urheilulaji, mutta niin kuin urheilussa yleensä, ovat tapaturmat mahdollisia. Loukkaantumismahdollisuudet ovat samantapaiset kuin normaalissa jalkapallossa, eli suurimmassa vaarassa ovat nilkat ja polvet. Oikein käytettynä taklaaminen tai taklattavaksi tuleminen ei ole vaarallista, eikä myöskään satu. Huoli pois!

Haluaisin pelata kuplafutista. Tuleeko minun itse hommata kenttä?

Ei tarvitse! Kuplajengin pojat ja tytöt hoitavat tarvittavan kentän, oli kyse sitten sisä- tai ulkopeleistä. Toivomuksia paikan suhteen saa ilman muuta esittää ja pyrimme aina pelitilanteiden mukaan menemään asiakkaan ehdoilla. Mikäli sinulla ei ole hajuakaan missä haluaisitte pelata, kysy rohkeasti! Löydämme teille taatusti kokemuksella teille parhaiten sopivan pelipaikan. Kyseessä on siis luultavasti Suomen paras avaimet käteen -paketti!

Minkä kokoisille pelaajille pallot soveltuvat?

Palloihin menevät vähintään 135cm pituiset sekä maksimissaan 130kg olevat pelaajat. Säädettävät valjaat takaavat sen, että pienimmätkin pelaajat voivat pelata turvallisesti. Harteikkaimmilla pelaajilla on ahtaampaa, mutta kenenkään pelit eivät ole toistaiseksi jääneet siitä kiinni, eli voit huoletta jatkaa viparitreenejä. 

Minkälaiset varusteet laitan päälle kuplajalkapallossa?

Tavalliset joustavat ja urheilulliset vaatteet soveltuvat parhaiten. Ulkona suosittelemme käytettäväksi lenkkareita ja sisällä sisäpelikenkiä. Nappulakenkien käyttöä emme suosittele kahdesta syystä: ensinnäkin ja tärkeimpänä vaarassa ovat omat jalkasi. Tullessasi yllättäen taklatuksi on turvallisempaa antaa liike-energian viedä sinut fysiikan lakien mukaisesti taklauksen suuntaan, eikä yrittää harata vastaan. Nappikset kun saattavat huonolla tuurilla pitää jalkasi nurmessa kiinni huonossa asennossa, jolloin erityisesti polvesi voi olla vaarassa. Toiseksi myös kuplat ovat nappulakenkien kanssa vaarassa. Terävät ja särkyvät esineet tulee jättää syrjään ennen pelien alkua. Suositeltavaa on jättää myös suuret korut ja rannekellot pois myös hiertymien välttämiseksi. 

Onko silmälasien käyttäminen riski?

On. Pääsi saattaa heilahtaa pelien aikana kuplan muoviseen etuosaan, jolloin on mukavampaa, että välissä ei ole silmälaseja. Luonnollisesti lasit saattavat myös pudota mennessäsi katon kautta ympäri. Suosittelemme ehdottomasti käyttämään piilolinssejä, mikäli mahdollista. Mikäli pystyt, laseitta pelaaminenkin on hyvä vaihtoehto (ei sieltä pallosta pelin tiimellyksessä kuitenkaan mitään kirurgintyötä tehdä tai hävittäjää lennetä). Sama koskee myös aurinkolaseja, eli jätä lasit pelien ajaksi syrjään. Kuplafutiksen pelaaminen tekee sinusta jo valmiiksi niin coolin, ettei kukaan niitä edes huomaisi.

Missä kuplajalkapalloa voi pelata?

Kuplafutista voi pelata niin sisällä kuin ulkonakin. Käytännössä mikä tahansa tasainen ja kuplia vahingoittamaton materiaali soveltuu pelaamiseen. Kesällä pelit vedetään tavallisesti nurmella tai tekonurmella, talvella puolestaan sisäpelihallissa, lumella tai jäällä. Asfaltti, sora tai muu kuplia mahdollisesti vahingoittava pinta ei peleihin sovellu.

Miksi kukaan täysijärkinen haluaisi pelata kuplajalkapalloa?

Hyvä kysymys, onhan kyseessä laji jossa juostaan toisia päin joku ihmeen kumipallo päällä. Kuitenkin viimeistään ensimmäisten pelitilanteiden jälkeen hahmottuu pelin hauskuus. Lapsenomainen innostus tosin vie yleensä mennessään jo heti pallot nähtyään. Turvallista taklaamista kera hienojen ihmisten, yhdistettynä vielä kovan intensiteetin liikuntaan!  

Käytän vapaa-aikani mieluummin tosi-TV:n kuin sykemittarin näytön katsomiseen. Mahtaakohan tässä kunto riittää?

Lajin fyysisyydestä huolimatta kuplafutisto voi pelata kuka tahansa perusterve ihminen. Jos näkisitte kuplajengin jäsenien Cooperin testien tulokset, vakuuttuisitte kyllä taatusti siitä, että teillä ei ole hätäpäivää. Ilmoita kuitenkin jos sinulla tai joukkueen jäsenillä on jotain kysymyksiä terveyteen liittyen. Olethan myös varovainen jos sinulla vanhoja vammoja! Tiedät itse kuntosi parhaiten ja pelaat omalla vastuullasi. Cooperin testiemme tulokset saatavilla yhteydenottoja vastaan. 

Paljonko kuplapelit maksavat?

Hinta riippuu pelaajien määrästä ja peliajasta. Hinnat löytyvät verkkosivuiltamme. Jos jokin mietityttää ota yhteyttä!